Vrij werk

Het leven inspireert en intrigeert! Wat beweegt mensen en hoe houden ze stand. Soms zit het mee, soms zit het tegen, het mag er allemaal zijn. In het vijfluik dat ik begin 2022 maakte komen er heftige emoties voorbij. Iedereen kent ze wel, al lopen we er niet graag mee te koop. Ook het ineengedoken meisje getuigt daarvan de donkere kant van het leven. Toch vinden we meestal de kracht om door te gaan. Eva, figureert in een drieluik dat symbool staat voor de gang van gedachten en gevoelens. We overpeinzen het leven, bedenken een nieuwe weg en gaan ervoor. Na een poosje begint deze cyclus weer opnieuw.

Als ode aan de schoonmaker schilderde ik de serie happy housekeeper. Niets heerlijker dan een schoon huis of een heerlijke lekker klaargemaakte maaltijd. De basis voor een prettig leven. Hoewel het leven niet altijd meezit, houden we de moed erin! Proost!

Natuur en dieren zijn voor mij altijd troostrijk, vandaar dat ik ze graag en vaak schilder liefst in combinatie met mensen. Ik houd van mensen die de wereld mooi maken door een praatje of een vriendelijke lach. Het zijn de kleine gebaren die het doen. De mannen van ijzerwarenhandel De Wit: Cor en Sjoerd zijn zulke types. Ze denken met je mee en als je twee spijkers nodig hebt, dan verkopen ze die met even veel liefde als een dure boormachine.