Tentoonstelling Dromen voorbij de Tijd, galerie Steenwijk

5 mei 2018

Wim van der Beek schrijft in een recensie in de Steenwijkercourant ondermeer het volgende over de tentoonstelling: In de tentoonstelling ‘Dromen voorbij de tijd’ in Galerie Steenwijk spat de levens lust van de expositiewanden en de sokkels.(…)
In haar geschilderde en gebeeldhouwde portretten zit Angelien Coco Martin haar modellen dicht op de huid. De portretten zijn herkenbaar, maar het streven naar gelijkenis is voor de kunstenares geen doel op zich. Zij wil de kijker confronteren met mensen van vlees en bloed, personen die levensecht zijn en vitaliteit uitstralen. Haar portretkunst wekt de indruk dat de modellen met genoegen geposeerd hebben. Ze reflecteren eenzelfde soort energie als de zinderende en bij vlagen exotische schilderijen van Olga Lohle.
Angelien Coco Martin laat ons afwisselend kennis maken met krachtige, rustige, ingetogen, levenswijze, zelfbewuste en positief ingestelde persoonlijkheden. In haar portretkeuze en werkwijze etaleert zij een uitgesproken voorkeur voor mensen zonder opsmuk of pretenties. Ze voelen zich duidelijk op hun gemak tijdens de sessies waarin ze door de kunstenares vereeuwigd worden. Bijna terloops onderstreept de portret­ kunst van Angelien Coco Martin dat er een vertrouwensband bestaat tussen de maker en de mensen die in beeld worden gebracht. Die band gaat verder dan herkenbaarheid alleen.

Foto van Angelien die een portret aan het maken is.
Portret laten maken?

Wil je een persoonlijk en intiem portret laten maken? Als beeldend kunstenaar leg ik graag de essentie en emotie vast in mijn werk. Neem contact met me op om jouw wensen te bespreken en samen een uniek kunstwerk te creëren.

Meer informatie...
Exposities en tentoonstellingen

11 Mei 2024 - 12 Mei 2024
36e Open Atelierroute Noordenveld in Verkuno


8 Maart 2024 - 4 Mei 2024
Expositie in Gallerie Huis ter Heide


12 Januari 2024 - 3 Maart 2024
Expositie in Galerie Huis ter Heide