Beeldhouwerscollectief Het Paradijs

9 september 2023

Expositie bij Jan van Loon

Van 1 sept tot 1 oktober is er in Museum van Loon, het voormalige doopsgezinde kerkje aan de Oranjestraat 13 te Assen, een beeldententoonstelling. Kunstschilder Jan van Loon stelt de maand september zijn ruimte beschikbaar aan beeldhouwersatelier het Paradijs om te exposteren. Een prachtige ruimte met mooi licht en interessant werk van: Cindy Sprokel, Pieter Jan Kuiken, Machteld Kee, Maja van Berkestein, Philip Zweemer, Angelien Coco Martin, Marjan de Ligny, Jeane Suilen, Rinske van Dieren, Elise d’Hont, Ine Hoejenbosch, Jeanette en Ineke Zuidema.

De man met de Jas, Peter, het vaste model, poseerde in de winter van 2022-23 gekleed om de winterkou in het niet verwarmde atelier te trotseren. 13 kunstenaars portretteerde hem en dit leverde 13 toch heel verschillende beelden op. Pieter Jan Kuiken en Cindy Sprokel maakten een prachtige sokkel met ornamenten waar de mannen met jas en zelfs 1 jas zonder man op staan. Naast dit gezamenlijke thema, is er vrij werk van alle kunstenaars te zien.

Foto van Angelien die een portret aan het maken is.
Portret laten maken?

Wil je een persoonlijk en intiem portret laten maken? Als beeldend kunstenaar leg ik graag de essentie en emotie vast in mijn werk. Neem contact met me op om jouw wensen te bespreken en samen een uniek kunstwerk te creëren.

Meer informatie...
Exposities en tentoonstellingen

12 Januari 2024 - 3 Maart 2024
Expositie in Galerie Huis ter Heide


22 September 2023 - 10 November 2023
Vrouwen in de Boomgaard in Bij de Doorrit


5 September 2023 - 29 Oktober 2023
Ha! Solo-expositie in De Groenenberg