Waarschijnlijk heeft u mijn werk gezien op een tentoonstelling, bij vrienden of wellicht kent u mij via sociale media. Wilt u zelf een kunstwerk, dan neemt u contact op en gaan we geheel vrijblijvend in gesprek. Wat wilt u laten maken? Een tekening, een schilderij, een beeld of wellicht een monument? Wat is uw insteek, wat voor materiaal vindt u mooi, welk formaat past bij uw idee en wat is het budget? Vaak is de vraag heel helder, mocht dat niet zo zijn dan ontstaan -al pratend- vaak vanzelf ideeën. Soms is er ook een ontwerptijd nodig.

Na zo’n oriënterend gesprek bestelden (groot)ouders tekeningen, schilderijen of beelden van kinderen en van elkaar. Een hechte vriendengroep wilde een olieverfportret om hun oude vriend nog een keertje in het zonnetje te zetten. Een paar dat al 25 jaar samen was bestelde twee keramische portretten. Er is heel veel mogelijk. Voor vele dierenliefhebbers maakte ik tekeningen, schilderijen en sculpturen. Ook voor uw bedrijf, stichting of gemeente kan ik een kunstwerk vervaardigen.

Op dit moment werk ik aan 3 keramieken portretten van jongvolwassenen en werk ik aan diverse olieverfportretten. Daarnaast maak ik vrij werk.

In 2022 maakte ik in samenwerking met een weduwe en haar kinderen een monument voor de overleden partner en vader. Intens verdrietig maar ook mooi om zo samen te doen. De vrouw heeft onder mijn begeleiding zelf de beeldjes geboetseerd.

In 2020 werd na 252 jaar de kunstschilder Willem Bartel van der Kooi (1768-1836) teruggehaald naar zijn Friese geboortedorp Augustinusga. Ik was de kunstenaar die hem mocht terugtoveren aan de hand van oude tekeningen en schilderijen. Dit was inspirerend, en een hele eer want Willem Bartel was een groot kunstenaar die prachtige klassieke portretten schilderde. Zijn werk hangt o.a. in het Rijksmuseum.

In 2018 maakte ik voor “Kunst op Nienoord” een beeld van de borgvrouw Anna van Ewsum (Nienoord, 1640 - Midwolde, 6 november 1714), naar voorbeeld van het prachtige marmeren praalgraf van Rombout Verhulst in het kerkje te Midwolde. Dit beeld heb ik zonder de barokke draperieën gekopieerd waardoor zij een erg moderne uitstraling heeft gekregen. Ik mocht werken in het prachtige Romaanse kerkje in Midwolde en stond uren, dagen, oog in oog met de “Rembrandt onder de beeldhouwers”. De verfijning waarmee Rombout Verhulst vorm kon geven in marmer is geweldig. Emotie en uitdrukking door zo min mogelijk te doen eigenlijk. Ik heb heel veel van dit project geleerd en onlangs heeft het beeld een weg gevonden naar private verzamelaars die er helemaal weg van zijn. Heel fijn!

In 2018 maakte ik postuum een bronzen beeld van notaris Smit, de oprichter van De Notoarestoen. Dit beeld bekroonde het feestelijke 50-jarig bestaan van het prachtige arboretum in Eenrum (Groningen) en werd onthuld door de commissaris van de koning. Gaat dat zien in mei/ juni want dan straalt notaris Smit tussen zijn bloeiende rododendrons!

Voor de gemeente Noordenveld vervaardigde ik in 2019 “De Ondernemersprijs”. De winnaar was Leon Sterk van de firma Harkboot, in zeer korte tijd maakte ik een schilderij van zijn team aan het werk. Een leuke mengeling van natuur, mens en techniek. Dit doek werd goed ontvangen.

Alles is mogelijk: van houtskoolschet tot olieverfschilderij, van keramiek tot brons. We gaan in gesprek en bespreken wensen en mogelijkheden. Vaak zijn er feestelijke redenen om iet te bestellen. Regelmatig gaat het om het herdenken van een dierbare. Ik zorg hoe dan ook voor een veilige omgeving en privacy is gewaarborgd.